• Hvit Facebook Ikon
  • Tripadvisor - Hvit Circle
  • Instagram - Hvit Circle
Vengsøy Rorbuer AS
VENGSØY, TROMSØ, NORGE
TEL (+47) 902 94 877
MARIA@VENGSOYRORBUER.COM

© 2018 Vengsøy Rorbuer AS

VENGSØY RORBUER

Vengsøy Rorbuer består av tre moderne sjøhus beliggende i en liten sjarmerende vik rett ved fergeleiet på Vengsøy.

 

Vår visjon er å skape minnerike arktiske opplevelser i naturskjønne omgivelser nær hav og fjell. Her senker vi skuldrene og kjenner ro i sjela.

Fra flyplassen i Tromsø kjører du over til Kvaløya og derfra videre til Belvik. Kjøreturen tar 30 minutt og derfra er det ferge over til Vengsøy.

 

Fergeturen tar 30 minutt og på turen over fjorden får du en smakebit av vakker nordnorsk natur.

  • Facebook - Black Circle
 

ARKTISK KYSTOPPLEVELSE

Våre rorbuer

Våre tre rorbuer er delikat innredet i en maritim og røff stil. Her er alt du som gjest trenger for et magisk opphold hos oss.

 

Rorbuene har seks overnattingsplasser. Et masterbedroom med dobbel seng, mulighet for to enkeltsenger. Fra dette soverommet har du utsikt opp mot stortinden.

To soverom med to enkeltsenger. Fra disse to soverommene er det dør ut til en balkong, her kan du nyte utsikten ut mot havet.

 

Leieprisen inkluderer elektrisitet, internett, sengetøy, håndklær og rengjøring. Alle prisene er inklusive 12% mva.

6 sengeplasser
Elektrisitet
Gratis WiFi
Håndklær
Rengjøring

Nyt Dagen! 

 

OPPLEVELSER I NÆROMRÅDE

Nyt kald drikke på bryggekanten etter dagens topptur! 

Vengsøya er ei øy og et fiskevær i Tromsø kommune i Troms. Øya ligger på nordvestsiden av Kvaløya, nordvest for Kaldfjorden og nordøst for Tromvik. Det høyeste punktet på øya er Vengsøytinden, 764 meter over havet.

Nordlys

Sesong sept - mars

Dette dansende lyset på vår nattehimmel. Det er helt unikt og magisk. Noe av det vakreste du kan få oppleve. For å få den beste opplevelsen er det to ting som gjelder, tålmodighet og være på en plass med lite annet lys. Hos Vengsøy Rorbuer kan du se nordlyset fra rorbuene eller gå en liten tur opp i fjellet i totalt mørke.

Båt

Sesong året rundt

En tur ut på havet om du vil fiske eller bare se og oppleve skjærgården på yttersia er en minnerik opplevelse i de arktiske  omgivelsene. Fiske er morsomt for både liten og stor. Hos oss kan du leie motorbåt, robåt, fiskeutstyr og redningsvest.  

Jacuzzi

Sesong året rundt

Sitt i et deilig varmt utendørs bad, mens du nyter magisk utsikt under nordlys og midnattssol. Dette er godt for kropp og sjel. Jacuzzien er plassert helt nede ved havkanten, den er ferdig oppvarmet og har plass til syv personer.

Grillhytte

Sesong året rundt

Her kan du samle dine venner og familie for hyggelig stund rundt bålet. Slappe av og snakke om dagen som har vært. Senk skuldrene og bare være sammen. Kok bålkaffe og stek pølser mens du nyter det gode selskap. 

Kommer i løpet av 2019.

Midnattsol

Sesong 20. mai - 22. juli

Sommerdagene som aldri ender. Et rødgult skimmer dekker landskapet om natten. Det er som et vakkert maleri som lever i horisonten. Dette er tiden når solen ikke går ned. Å sitte på kaia og nyte dette vakre skuet er som balsam i sjela. Gå en tur på fjellet rundt midnatt, få en opplevelse du aldri glemmer.  

Kajakk

Sesong året rundt

Lei en kajakk og kom i ett med havet. Det er populært og dra på kajakkpadling i de naturskjønne omgivelsene våre. Sikkerhet er viktig for oss, derfor er det et krav om erfaring med kajakk og at du har kurs når du leier hos oss. (våtkort) 

Fjellturer i

mektig natur

Stortinden 630 moh

Dette er en populær fjelltur som har vært med «Ti på topp» flere år på rad. Her kan du se Senja,

Musvær, Lyngøya og flotte Kvaløytopper som Store Blåmann sin nordvegg, Store Hollendaren og Tromtinden. 

Vi er omringet av vill og vakker natur. Vil du gå toppturer og fjellturer er mulighetene mange. Garantert god utsikt. Ta en tur ut i disse flotte omgivelsene, opplev ro og stillhet. Lag et bål og bare nyte øyeblikket. 

Vengsøytraversen 

En litt mer luftig tur. Denne turen starter i Stordalen, opp Vengsøytinden, Horntinden, Kvantotinden og Stortinden. Fra Stortinden går ferden nedover Knivegga og ender ved bedehuset. På denne turen kan du nyte utsikt mot storhavet i vest, småøyene i nord og Kvaløyafjellene i sør. 

Hundbergtinden 

Denne turen starter ved grustaket i Naustbukta, følg sommerstien som starter ved grustaket. Herifra vil du se Musvær, Lyngøya, Gåsvær og Sandøya. Dette er en litt kortere tur som tar ca 45 min i rolig gange. 

Gammen

Denne turen starter ved fotballbanen, her følger du sommerstien oppover. Flott tur visst du har små barn med. Her er det flotte forhold for å lage bål. Denne turen er fin både sommer og vinter. Tar ca 10-15 min å gå. 

Barbrovika

Dette er en flott tur for liten og stor. Her kan du lage bål og nyte øyriket i øst. En koselig tur på ca 1 km. 

Rekvika

Dette er en fin fjelltur som du går på ca 3 timer. Dette er Vengsøys hemmelige perle. 

Storvannet

En flott tur på ca 1 time og 30 min. Her går du opp i Stordalen etter en delvis merket sti. Når du når foten av Vengsøytinden vil du se ned til Storvannet. Når du sitter ved Storvannet vil du se direkte mot Håja. En magisk utsikt. 

 
 

Historien om Vengsøya

Det var en gang for lenge lenge siden, på en liten øy uti havet. Mellom fjell og hav. Under dansende nordlys og lange mørke dager. 

Der bodde fiskere med sine familier. De jobbet dag som natt. De dro ut på havet for å fiske til livets opphold. En farlig jobb. En bekymret kone ble igjen hjemme med sine barn, fjøs med dyr og husstell. Hun ventet og håpet at stormen ikke kom. I bitende kaldt vær jobbet og slet disse mennene, stormen kunne rase, rive og slite i båtene. Det er en glede og se når båtene kommer tunge, fylt med fisk, inn mot land. Dette var hverdagen til familiene som drev fiske før i tiden. 

En ny historie.

Nå er mye modernisert. Båtene er moderne, været blir varslet, alt er mer trygt.

Et eventyr slutter som oftes med snipp snapp snute, MEN ditt eventyr kan starte her. Her på Vengsøy, en vakker og uberørt øy uti havet. Med sine høye og bratte fjell. Hav hvor enn du ser. Vi har høst og vinterstormer som raser, river og sliter i hus, vi har stille bitende kalde dager, da glitrer det, frosten har satt sitt inntog, dager som er så stille at du hører bølgene slå flere hundre meter unna, nordlys som danser på vår himmel og kan ta helt pusten fra deg.

 

Så kommer sneen, herr vinter setter sitt preg på naturen. Alt dekkes i dette hvite rene dekket. Etter mørketiden kommer solen tilbake, sneen glitrer i solskinn. Det kan enda være kaldt, men solen gir av sin herlige energi og du føler varmen. Det nærmer seg vår, sneen smelter og gresset og trærne blit grønne. Dagene blir varmere og lyset varer hele døgnet. Midtnattsolen kommer og gir lys og glede. Sommer, med sin varme og sine frodige farger.

 

Så kommer høsten, med alle sine farger. Løvet faller og naturen gjør seg klar til atter en vinter.